Mi van a polcon

Ezen az oldalon megtalálod az éppen kapható, vagy készülő és később elérhető üvegbe zárt finomságokat


Még rendelhető néhány üveg téli "immunbomba", a fekete retek, amit most mustármaggal bolondítottam és az ínyenceknek folyamatosan érik a KIMCHI is :) Vigyétek és egyétek!!!

Hála a tavasznak és a kerti munkálatoknak, felszínre került egy jó adag csicsóka :) Már az üvegben várják a kóstolást. Magam is kíváncsi vagyok rá!

Fermentálás során az ételek sokkal gazdagabb ízvilágot kapnak, támogatják a bél mikrobiomot, hosszabb ideig eltarthatóak. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárás, melynek során nincs szükség ecet vagy tartósítószer használatára, s miután mellőzzük a hőkezelést és semmilyen - a zöldségekben meglévő vitamin, ásványi anyag, pre- és probiotikum nem sérül, ezért az egyik legegészségesebb módszer is egyben!

JELENLEG "ELADÓ SORBAN" :

1. Fermentált egész uborka (amolyan "kovászos", de persze nem az :) Tzatzikinek ajánlom joghurtba keverve! - elfogyott :) Várom a következő "szüretet", palánták hamarosan készülnek :)

2. Gyömbéres sárgarépa - kevéske nigellával bolondítva - elérhető 7 üveg

3. Kakukkfüves sárgarépa vöröshagyma szeletekkel - elérhető

4. Kockára aprított fűszeres cékla, mely garantáltan elvesztette azt a bizonyos - megosztó - "földes" ízét. Most oregánóval fűszereztem és szeletelve került üvegbe

5. Gyalult cékla-sárgarépa, kevéske gyömbérrel - jelenleg NEM elérhető

6. Cékla - zeller saláta - jelenleg NEM elérhető

7. Ínyenceknek ajánlom a hegyes, erős zöldpaprika salátát (vigyázat, tényleg erős!)- jelenleg NEM elérhető

8. Csalamádé - hát az nagyon finom lett :) - Mindig ELÉRHETŐ :)

9. Klasszikus "savanyú" káposzta - hamarosan elérhető

10. Kuriózum: Zöld paradicsom hagymával :) - már csak ősszel lesz elérhető

11. Készítettem - mert nagy igény mutatkozott rá - fokhagymás uborka salátát, kígyóuborkából :) Néhány üveg még elérhető!

12. Újdonság a reszelt, fekete borssal fűszerezett KARALÁBÉ - elérhető :)


Végül, de nem utolsó sorban : az eljuttatás körülményeiről személyesen !

Jöjjenek az "egyéb" finomságok:

1. Házi szörpök - citromfű, levendula, menta

2. Bodza lekvár

3. Őszibarack dzsem

4. Szeder lekvár

5. Mediterrán jellegű fűszeres paradicsomszósz





A termékekről fotókat a "Galériám" fülön találsz!