Mi van a polcon

Ezen az oldalon megtalálod az éppen kapható, vagy készülő és később elérhető üvegbe zárt finomságokat

Fermentálás során az ételek sokkal gazdagabb ízvilágot kapnak, támogatják a bél mikrobiomot, hosszabb ideig eltarthatóak. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárás, melynek során nincs szükség ecet vagy tartósítószer használatára, s miután mellőzzük a hőkezelést és semmilyen - a zöldségekben meglévő vitamin, ásványi anyag, pre- és probiotikum nem sérül, ezért az egyik legegészségesebb módszer is egyben!

FONTOS: fermentált zöldségeket az év minden napján fogyaszthatunk, függetlenül a friss idény zöldségektől, gyümölcsöktől!!!

JELENLEG "ELADÓ SORBAN" - DE előjegyzésre is készülnek, ha van 1-2- hét türelem :)

1. Fermentált egész uborka (amolyan "kovászos", de persze nem az :) Tzatzikinek IS ajánlom joghurtba keverve! 

2. Gyömbéres sárgarépa - kevéske nigellával bolondítva 

3. Kakukkfüves sárgarépa vöröshagymával

4. Reszelt fűszeres cékla, mely garantáltan elvesztette azt a bizonyos - megosztó - "földes" ízét. Most oregánóval fűszereztem, amolyan mediterrán ízvilág

5. Gyalult céklaszeletek fokhagymával, köménnyel és kaporral

6. Csalamádé - hát az nagyon finom lett :) - Mindig ELÉRHETŐ :)

7. Klasszikus "savanyú" káposzta

8. Fokhagymás, kapros, szeletelt uborka saláta

9. Újdonság a reszelt, fekete borssal fűszerezett KARALÁBÉ 

10. Most először készült "Uborka kimcsi" - már kóstolható!

11. Készítettem kóstolónak néhány üveg angol zellert is! Citromos-gyömbéres és újhagymás változatban :)

12. Szintén újdonság a svéd uborkasaláta!!!

13. Kakukkfüves sárgarépa vöröshagyma szeletekkel 

...s végül, DE ... : mézben érik a magozott meggy és a fokhagyma!!!

Az eljuttatás körülményeiről személyesen ! +36 20 2891780


Rendszerint készítek - nyilván az idénytől IS függően:

- Gyalult cékla-sárgarépa, kevéske gyömbérrel - jelenleg NEM elérhető

- Cékla - zeller saláta - jelenleg NEM elérhető

- Ínyenceknek ajánlom a hegyes, erős zöldpaprika salátát (vigyázat, tényleg erős!)- jelenleg NEM elérhető

- Kuriózum: Zöld paradicsom hagymával :) - már csak ősszel lesz elérhető


Jöjjenek az "egyéb" finomságok - még 2024-ből és már 2025-ből is :)

1. Házi szörpök - citromfű, levendula, menta

2. Bodza lekvár

3. Őszibarack dzsem

4. Szeder lekvár

5. Mediterrán jellegű fűszeres paradicsomszósz





A termékekről fotókat a "Galériám" fülön találsz!